Markkinoinnin automaatio

Markkinoinnin automaatio säästää aikaa ja vaivaa

Markkinoinnin automaation avulla säästetään työaikaa, kun toistuvat tapahtumat voidaan automatisoida. Esimerkiksi automaatiolla voidaan kohdistaa segmentoidulle asiakasryhmälle viestejä sähköpostilla. Markkinoinnin automaatiolla voidaan esim. hoitaa sähköpostitukset asiakkaille oikeaan aikaan, lähettää uusimmat blogikirjoitukset uutiskirjeen tilaajille, järjestellä CRM:ää, tai vaikkapa muistaa asiakastasi syntymäpäivänä. Automaatiota voi käyttää myös vaikkapa lähettämään notifikaation yrityksen sisällä kun on aika ottaa yhteys jo valmiiksi lämmiteltyyn liidiin.

Yksinkertaisimmillaan automaatio voi olla sähköpostiviesti, joka lähtee henkilölle, kun hän liittyy sähköpostilistalle verkkosivuilla. Automaatio voi olla myös monihaarainen, ehtoja ja erilaisia variaatioita eri henkilöille toteutettava viestisarja. Siihen voidaan yhdistää myös sms-viestejä, chattbotteja, push-viestejä tai kyselyitä.

Markkinoinnin automaation järjestelmiä on paljon ja ne ovat eri tarpeisiin sopivia. Järjestelmiä voidaan integroida verkkosivuille tai muihin järjestelmiin rajapintojen avulla.

KYSY LISÄÄ